Drie weken in 15 minuten :-P

Door: Janetje

Blijf op de hoogte en volg Janet

05 Oktober 2011 | Taiwan, Taipei

Hello everybody!

Na drie hele drukke studieweken heb ik eindelijk even tijd om wat te schrijven. Ik heb alleen één grote opdracht gekregen, schrijf alsjeblieft niet meer zoveel, want we hebben geen tijd om zoveel te lezen. Dus vandaag zal het een kleiner stuk zijn (ook omdat ik niet alles meer herinner)

Maar als eerste zal ik antwoord geven op een paar vragen van jullie.
Ik heb helaas nog geen sneakers kunnen kopen, maar ik wel een paar hele mooie blauwe hardloopschoenen gekocht, omdat ik we wat lui begonnen te worden, heb ik samen met m’n kamergenootje besloten dat we samen gaan hardlopen en naar de sportschool gaan.

Op de vraag of de andere culturen en de Taiwanese cultuur met verbazing naar onze cultuur aankijken. Zeker weten, we moeten af en toe in college wat over onze cultuur vertellen, en af en toe zie je van die verbaasde gezichten.

Ik weet eigenlijk niet of de Aziatische meiden maar één paar ondergoed meehebben, maar meer dan vijf paar zullen het niet zijn. Maar ik heb wel ondergoed genoeg.

Tante Aly, ik heb heel veel plezier van m’n tas. En de tas is ook erg makkelijk en kan hem bijna overal voor gebruiken. En echt heel erg bedankt voor het pakketje wat ik gekregen heb. De stroopwafels gaan morgen mee naar de nieuwe trip. Miriam says thanks, too. She really likes stroopwaffles and vla and hagelslaag even more (just to let you know for the next parcel). She also likes dutch people. Cheers from miri.

Over het feit of er verschillen tussen de Chinezen en de Taiwanezen zijn, dat is er zeker. De afgelopen weken heb ik gemerkt dat de Chinezen nog smeriger zijn dan de Taiwanezen en er zijn een aantal gewoonten van de Chinezen die niet te vergelijken zijn met de Taiwanezen. Ook willen de Taiwanezen veel meer met het westen te maken hebben dan de Chinezen dat willen. En er zijn veel westerse invloeden naar Taiwan gekomen. Maar er is één ding dat zeker is de Taiwanezen willen niets te maken hebben met de Chinezen. En komende maandag gaan we double ten vieren. Dit is de honderdste verjaardag van Taiwan en de onafhankelijkheid van de Taiwanezen.

De afgelopen drie weken heb ik veel meer regelmaat in m’n leven gekregen. Zo ga ik elke dinsdagavond naar college met een paar meiden zwemmen. Er was één Koreaans meisje, Euna, die graag meewilde, maar ze kon alleen niet zwemmen, dus hebben Miriam en ik haar zwemles gegeven. En nu leert ze haarzelf de details aan, omdat we daar geen tijd (zin) voor hadden.

Op woensdag ga ik naar college direct door naar Yoga les met een aantal meiden. Ja, ik zit tegenwoordig op Yoga. Ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden en dat ik zoveel spieren zou gebruiken tijdens Yoga.

Vandaag zijn Miriam en ik ook nog wezen hardlopen na Yoga, omdat we energie overhadden, maar na een half uur op de atletiekbaan te zijn geweest, was ik doodop en heb ik het opgegeven. Ook ga ik op woensdagavond meestal naar een bar, omdat wij als meiden gratis entree hebben en twee gratis biertjes. Daarna gaan we soms door naar een club waar we maar 200 dollar hoeven te betalen met gratis cocktails.

In het weekend van 25 september ben ik op vrijdagavond naar de Sushi-express geweest. Dit is een sushi restaurant op de authentieke Japanse manier. Dit was erg leuk en daarna zijn we met z’n vieren naar een nightmarket geweest en zijn we daar wezen shoppen en ons doel was de FrozenYoghurt. We gaan hier zeker naartoe, omdat dit tot nu toe het leukste district is wat we gezien hebben.

Op zaterdag ben ik samen met Miriam de bergen ingegaan. Dit was erg leuk. Na een lange tocht kwamen we bij een waterval met een tempel in een berg uit. Hier hebben we genoten en toen was ik zo slim om in de waterval te vallen. Nadat we teruggegaan zijn naar de campus. Werden we gebeld of we met een collega van Miriam haar vader wilden gaan eten. Dit hebben we gedaan en haar vrienden waren hier ook. We hebben erg genoten en hebben veel over de Taiwaneze bevolking geleerd. Na een hele lange dag zijn we weer teruggegaan. En op zondag waren we door de meiden van de zaterdagavond meegevraagd naar een sieradenstraat met alleen maar sieraden en hier zijn we heengegaan en we hebben erg genoten.

Vorige week woensdag waren we naar een verjaardagsfeest geweest van een Pools meisje, Zosia, ze heeft een appartement in Taipei en daarna zijn we nog naar een andere club geweest, omdat we daar ook gratis entree hebben als meiden. Wat een benifits :-P

En op donderdagavond doe ik meestal verschillende dingen of ik ga naar de sportschool een uurtje of ik ben alvast mijn studie voor de volgende week aan het voorbereiden. Of ik ben ergens in Taipei te vinden. En de vrijdag, zaterdag en zondag probeer ik te zoveel mogelijk van Taiwan te zien.

Afgelopen vrijdag moest ik alleen naar het ziekenhuis, omdat ik een oorontsteking opgelopen heb. Maar na een hele middag onderzoeken gehad te hebben, bleek dat ik geen gehoorbeschadiging heb, maar dat ik een ontsteking heb en die moet met medicijnen opgelost worden. Ik heb nu oordruppels gekregen en ik mag de komende week niet meer naar het zwembad of de zee of naar een club of een bar en ik moet luidruchtige omgevingen vermijden. Dit laatste gaat soms alleen wat moeilijk, omdat ik colleges met 80 a 90 studenten heb.

Het weekend heb ik dan ook niet zo heel veel gedaan, want ik wilde liever eerst wat opknappen. En maandagavond zijn we naar een andere vriendin geweest die voor ons gekookt had. Dit was erg gezellig en toen we teruggingen, kwamen Miriam en ik erachter dat één van de meiden van de vriendengroep afgelopen weekend verloofd is. Wie had dat verwacht. Dus onze volgende trip is al gepland. MOSKOU HERE WE COME!!!!!!

OOOH JAAAH voor ik het vergeet te vertellen ik heb op het moment al drie tentamens gehad en allemaal voor economie en twee keer een A en één keer een B. Oftewel ik studeer ondertussen ook nog erg hard, ook al zou je het niet geloven.

Morgen heb ik een dag vrij gekregen, omdat ik met Miriam en een vriendin van haar naar Sun Moon Lake ga, dat is het grootste meer van Taiwan en we blijven daar tot zaterdagavond laat. Alleen zal ik lekker op de kant blijven. En zondag gaan we misschien nog wat anders doen en dan gaan we maandag naar het vuurwerk en in de stad feestvieren. En volgende week gaan we als ik weer feesten mag, naar het Octoberfest in Taipei. En we hebben nog een Hottubparty bij een vriend van ons.

• 05 Oktober 2011 - 16:20

Ria:

Joehoe, we kunnen weer lezen;) Kan nu wel weinig met je skypen hoor, nu ik vijf dagen werk. Zal zo even een sinterklaasvergadering bijwonen, wil je nog meedoen:P
    Heej, een heel goed reisweekend gewenst.
    x van je grote zus

• 06 Oktober 2011 - 19:22

Paps En Mams:

Hoi lieverd. De afgelopen twee weken hebben wij jouw regelmatig gevraagd weer eens wat te schrijven. Telkens meldde jij dat je niet zoveel te vertellen had!? Nou, wij weten het niet. Als je dit leest denken wij daar toch anders over. Erg leuk je belevenissen op deze manier mee te mogen beleven. Blijf schrijven want veel mensen genieten op deze manier mee van je levenstocht in Azie. We wensen je komend weekend heel veel plezier met je tocht. Be carefull please, en stort niet nog eens in een beekje of waterval. Veel liefs van paps en mans.

• 08 Oktober 2011 - 13:25

Jo En Hetty:

Wat weer een geweldig verhaal.
    Het is een genot om het allemaal te lezen.
    En heel veel plezier bij het Octoberfest.

Liefs uit Roden.
    Jo en Hetty

• 11 Oktober 2011 - 20:25

Afke:

Hoi Janet, Ik hoop dat je ondertussen weer wat opgeknapt ben van je oorontsteking en een leuk weekend hebt gehad.
    Ook ben ik benieuwd naar je verhaal over het vuurwerk. Is het daar net zo mooi en groots als in china. Groetjes en liefs van Afke en familie

• 12 Oktober 2011 - 21:28

Alje:

Hi ief nichtje,

ben even een tijdje ondergedoken geweest ivm overlijden moeder Renee. Het leven gaat echter door en een van die leuke dingen is het volgen van jou. Ik geniet van de gulzigheid waarmee je Taiwan wilt leren kennen. Lijkt mij onbetaalbaar, net als het contact met al die mensen uit verschillende landen, windstreken. Wat doet dat met jou? Met wie voel jij je het meest verwant/ vertrouwd? Wat is tot nu toe je mooiste ervaring geweest?

Ach, voel je vrij om te antwoorden. Voel geen verplichtingen om te antwoorden maar geniet. Met volle teugen en niet met mate. Wel met maten.

Heb het goed. Hartegroet van Alje (Ome)

• 14 Oktober 2011 - 17:04

Tante Aly :

Hallo Janet,
    Als ik zo lees heb je het daar smoordruk!
    maar er moet ook wat gebeuren,zodat je nog wijzer weer terug komt in Friesland!
    Wat zal Leeuwarden straks tegen vallen,(grapje)
    Fijn dat je plezier van de tas hebt.
    En de stroopwafels vallen er ook lekker in.
    Zal binnenkort wel weer iets in slaan!
    Pas goed op jezelf en een dikke tuut uit Sneek!

• 21 Oktober 2011 - 10:01

Sita Van Heuveln:

Wat fijn datje het zo naar je zin hebt.Het is ook erg leuk dat je,behalve je studie,gelegenheid hebt om zo veel te zien en mee te maken.En dat je dat met ons deelt.Zo komen wij ook wat over het land te weten.Op Terschelling is het koud en nat en druk,omdat het herfstvakantie is.We wensen je veel studieplezier en natuurlijk niet te vergeten alle andere leuke dingen.
    groetjes Piet en Sita

• 23 Oktober 2011 - 17:22

De Wildeboertjes:

Eindelijk hebben we je gevonden... Wat leuk om even op bezoek te zijn in Taiwan, daar komen we namelijk niet vaak! fantastisch om je belevenissen te lezen en te horen dat je je daar zo goed vermaakt...en daarnaast ook nog kan studeren en sporten! We wensen je daar nog een hele goede tijd en komen vast nog weer eens even buurten.
    Groetjes van ons allemaal.