Mijn oktober update

Door: Janetje

Blijf op de hoogte en volg Janet

19 November 2011 | Taiwan, Taipei

Hallo iedereen!!!

Ik heb een update gemaakt met wat ik allemaal in oktober heb gedaan. Ik zal morgen een update maken met m’n andere weekendtrip en met de update van november.

Wat ik jullie nog vergeten te vertellen ben, is dat we zondag voordat we terug naar Taipei ook nog naar een Tempel voor de Liefde zijn geweest, omdat de meiden vinden dat het wel eens tijd wordt dat ik een relatie krijg en dus stonden ze erop dat we daarheen gingen. Daarna zijn we een wandeltocht gaan maken de bergen in richting de top van het weerstation. Toen we boven kwamen hebben we een heerlijk verkoelende douche genomen. Nadat we weer beneden waren, zijn we met een tourbusje naar de vlindertuin geweest. En uiteindelijk zijn we teruggegaan naar het dorp om de verlate bus naar Taipei terug te nemen.

De vrijdag erop ben ik samen met Miriam naar het Family Lin House geweest. Dit is namelijk het oudste huis dat in Taipei staat. Het is een soort van boerderij en om de boerderij waren vroeger heel veel landerijen maar daar is nu niets meer van te zien. Het huis is in 1853 gebouwd en zeker de moeite waard geweest om te bekijken. Nadat we naar het huis geweest waren, zijn we naar een stempelmaker (of hoe je het ook noemen mag) geweest en daar heeft Miriam een stempel gekocht met haar Chinese naam erop. We moesten hier echter een uurtje opgewacht en toen hebben we in een klein restaurantje met een buffet gegeten. De buffets hier zijn namelijk heel erg aan te raden.

De zaterdag erop hadden we voor Organizational Behavior een vrijwillige klassentrip naar the Presidential Building. We waren hier maar met een stuk of acht studenten. Dr. Ho was met ons mee samen met haar schattige dochtertje (die wel weet hoe ze aandacht moet trekken). Voordat we naar binnen konden moesten we door de volledige securitycheck. Daarna zijn we het gebouw van binnen gaan bekijken. Het is een zeer mooi en groot gebouw. Helaas konden we niet alles zien, maar we konden wel met the president and the prime-minister op de foto. Wat me hier heel erg tegenviel is dat de overheid heel graag wil dat er meer toeristen naar Taiwan komen, maar ondertussen hebben ze geen Engelse tour en is het ook bijna onmogelijk om alles inscripties te lezen, want 5% is in Engels en de overige 95% is in Mandarijns. Hierna zijn we met de hele groep gaan lunchen in een Italiaans restaurant met een heerlijke salade en een heerlijke pasta uit de oven (ik ben even vergeten wat de naam is) en met all you can drink. Het was echt heel erg goedkoop en gezellig. Daarna zijn Miriam en ik gaan shoppen, want we waren in het shoppingdistrict voor studenten in Taipei. Alleen hebben we niet zo heel veel winkels gezien, maar zijn we bijna een uur in de Applestore geweest om de Ipad2 uit te proberen en wat te internetten. Deze is echt helemaal geweldig en ik denk dat deze op het einde wel in mijn koffer beland en dan in Nederland aankomt. De Ipad2 is hier namelijk 250 euro goedkoper, als het niet meer is.

Zondag ben ik samen met Miriam naar Taipei Main Station gegaan, waar we met Sylvia en Brendan afgesproken hadden. Sylvia is een vriendin van Miriam die uit Taiwan komt en een jaar in Duitsland gestudeerd heeft en Brendan is haar broer. Miriam wilde graag een nieuwe camera kopen en Sylvia’s broer heeft haar hier meegeholpen. Nadat Miriam een nieuwe camera gekocht had (die van haar was namelijk doodgebloed tijdens het weekendje in Sun Moon Lake), zijn we naar een boekenwinkel gegaan om wat dingen te kopen en daarna hebben we in een plaatselijk restaurantje met plaatselijk eten geluncht. En Brendan was zo aardig om te betalen voor de lunch. Daarna zijn we naar de UNIQLO geweest, dit is een Japanse winkel wat een beetje op de H&M lijkt. Hier hebben we bijna een uur rondgelopen en kleren gepast en weer teruggehangen en Brendan stond daar maar wat op ons te wachten. Daarna zijn Miriam en ik terug naar de campus gegaan om verder niets meer te doen. We moesten ons namelijk mentaal voorbereiden op maandag. Nu zullen jullie wel denken wat was er maandag dan???? Nou maandag was er……………

Maandag na college heb ik even snel gedoucht en toen had ik een hele erg kledingkeuze probleem, want wat doe je in vredesnaam op een warme zomeravond aan, terwijl je naar een groot feest gaat wat buiten is en je rekening moet houden dat het heel snel heel koud gaat worden. Maar gelukkig waren Miriam en Euna daar!!!!! Miriam had namelijk een perfect idee met m’n blouse. En met een rokje aan en een wit topje onder een rood geblokte blouse en met het haar ingevlochten door Euna, zie je er wel wat uit als een Duitse en kan je naar het OKTOBERFEST!!!!!

Er is hier namelijk een Duits restaurant waar ik al met Sjoeke gegeten had en zij organiseren het Duitse Oktoberfest in Taiwan voor Duitsers. En Sylvia had een tafel gereserveerd voor tien personen. Olga en Sergei (het Russische verloofde stel), Pauline (Francaise), Rebecca (Amerikaanse), Therese (Zweedse), Pris (Miriam’s Mandarijnse bijlesgeefster) en Sylvia, Karina en Miriam en ik zijn naar dit geweldige feest geweest. Miriam en Sylvia hadden de Dirndl aan en zij werden overal aangekeken, maar lef hadden ze wel. Nadat we in het restaurant aankwamen, begon de serveerster direct Duits tegen mij te praten, vanwege mijn mooie blouse, maar Duits dat hoef je tegen mij niet proberen te praten, want dan komt er geen zinnigs uit en we hebben dan ook heel erg gelachen om mijn Duitse kunsten. Ik heb hier zo’n heerlijke Duitse 1 liter biertje gehad samen met zuurkool met een heerlijke bratwürst en mosterd. Ook was er een Duitse band aanwezig en die waren heel erg fan van ons. Zo moest Sylvia een of ander Duits instrument in elkaar zien te zetten en gingen ze bij mij een trommelmuziekstukje doen en werd Pauline meegenomen voor een dansje en zo werd Olga op het podium geroepen, omdat ze bijna jarig was en kwam de “zanger” naast mij zitten om te jodelen (of hoe het ook heten mag). Het was een zeer geslaagde avond en ik heb het heel erg naar m’n zin gehad. En we kregen ook nog heerlijke Pretzels en Therese en ik hadden nog een shotje gekregen. En we hadden ook een hele leuke groep studenten als buren. Ennnnn Miriam en ik kwamen er bij de metro achter dat Sergei en Olga verloofd zijn en wat een prachtige ring heeft ze zeg, niet normaal!!! En natuurlijk kwamen Miriam en ik weer heerlijk aangeschoten terug op de campus en onze kamergenootjes zijn daar niet echt laat mee, maar dan hadden ze maar moeten zeggen dat we tot 1 uur ’s nachts lawaai mochten maken, we kwamen namelijk om half 1 terug, dus hadden nog een half uur om te kletsen/lawaai te maken.

En toen kwamen we bij de woensdagavond aan en gingen we naar Roxy99. Echter Miriam en ik waren wat laat, je moet namelijk voor 9 PM binnen zijn voor gratis entree en twee gratis biertjes, maar ja ons kennende waren wij wat laat om 9 PM te halen. Maar Pauline was zo aardig om de bewaker om te praten, zodat wij de laatste twee waren die naar binnen mochten, we moesten er echter wel een paar honderd meter voor rennen. En toen de bewaker zag dat we voor twee gratis biertjes aan het rennen waren, mochten we nog naar binnen, ook al waren we vijf minuten te laat en moesten alle jongens wel betalen die te laat waren. We gingen namelijk naar Roxy99 om de verjaardag van Olga te vieren. Sergei had namelijk een tafel geregeld. Echter hij bleek niet alleen een tafel geregeld te hebben, maar ook nog een aantal shotjes voor ons om de verjaardag groots te vieren. Ik was helaas alleen heel erg moe, omdat ik een hele drukke dag op de universiteit had gehad. En er was ook nog een jongen bij ons aan de tafel aangeschoven, omdat deze meneer Pauline wel leuk vond, maar wij hebben er niet leuk uitvonden zien, na een uur was hij eindelijk vertrokken. En later zijn Miriam en ik weer weggegaan en wie was er weer aangeschoten?????? Toen we terug op de universiteit kwamen, zagen we allemaal animaties op de trappen, langs de trappen, de bomen en op andere plaatsen. En toen kwam ik op het idee om geniale foto’s te maken met deze animaties. Zo heb ik met een dolfijn gezwommen, heb ik een supergroot ijsje gegeten, heeft Miriam in de hangmat gelegen, ben ik door de hangmat gezakt en heeft Miriam in de zee gezwommen. Zo ging het meer dan een half uur door, totdat we zoveel lawaai hadden dat de bewaker uit zijn hokje kwam om te kijken wat we aan het uitspoken waren, en toen hij dat zag, vond hij het toch wel erg grappig en heeft hij nog heel lang naar ons staan kijken, hoe gek we bezig waren, en toen zijn wij er maar snel vandoor gegaan.

En de vrijdag zijn Miriam en ik naar een shopping mall geweest met alleen maar Europese merken, we hebben hier een paar uur rondgekeken, maar alles is hier nog duurder dan wanneer je het in Europa zou kopen. Dus toen gingen we naar de bioscoop in the mall, maar helaas het duurde nog minimaal twee uren voordat er een leuke film ging draaien, dus toen zijn we maar weer teruggegaan, maar het was wel erg leuk om even tussen de Europese merken te sneupen en om even in een sjiek winkelgebied rond te lopen waar alleen maar Europeanen rondlopen. En het is ook nog één van de grootste shopping malls van Taipei/Taiwan en ze hebben het grootste Reuzenrad van Taipei. Hierna zijn we weer teruggegaan naar de Shilin Nightmarket om wat te gaan eten, we besloten om niet moeilijk te doen en gewoon bij het dichtstbijzijnde plekje te gaan eten. En toen belandden we bij de grootste gourmetplaat die je je maar wensen kan. Hier kregen we soep, rijst, twee stukken vlees, en heel veel groente voor nog geen 6,50 euro. Ik had kip en rundvlees gekozen en Miriam had kip en vis gekozen. Alles was heel erg lekker en daarna zijn we weer terug naar de campus gegaan.

De zaterdag was het de verjaardag van Rebecca (de Amerikaanse). Euna, Miriam en ik zouden met Rebecca gaan lunchen bij een Koreaans restaurant, maar helaas voelde ik me overdag niet zo heel erg goed, doordat ik een erg slechte nacht had gehad, dus besloot ik dat ik niet mee zou gaan, maar de meiden vonden niet dat ik alleen achter kon blijven (blijkbaar omdat ik er heel belabberd uitzag), dus werd er besloten dat Miriam ook maar bleef. ’S Avonds gaf ze een feest in een Amerikaanse pub met burgers en bier en het was een soort van sportpub met heel veel soccer op heel veel verschillende schermen. Ik was ’s avonds namelijk wel mee geweest, omdat ik niet de Party Pooper wilde zijn, maar om 11 PM ben ik weer teruggegaan, omdat ik niet mee op stap wilde. Ook omdat het belachelijk veel geld kost, 15 euro voor entree en dan nog de drankjes en de Pub was ook niet goedkoop, Echter Rebecca was wel zo aardig om voor iedereen twee drankjes te betalen.

En toen was het alweer zondag. Zondag zijn we gezellig met z’n tweeën naar de Design Expo geweest. De Design Expo werd gehouden in drie verschillende hallen en we hebben er twee bezocht. In deze twee hallen waren er hele mooie spectaculaire designstukken te vinden van ontwerpers vanuit de hele wereld. Dit was echt heel indrukwekkend. Helaas hebben we de derde hal niet meer kunnen bezoeken, omdat deze te groot was en we geen tijd meer hadden om deze te bezoeken. We hadden namelijk om vijf uur met Pauline afgesproken om de Taipei 101 te bezoeken. Helaas kon Pauline niet op tijd zijn, omdat haar kamergenootje ook meewilde, maar zij nooit op tijd is (dat heb je met Oost-Europeanen)! Miriam en ik besloten samen naar boven te gaan, omdat we graag Taipei vanuit de lucht bij dag en bij nacht wilden zien en omdat de Taipei 101 het één na grootste gebouw van de wereld is, was dit de perfecte spot om dit te doen. Toen we in het gebouw kwamen, kwamen we in het meest exclusieve shoppingarea van Taipei met Louis Vutton, Burberry etc. Toen we eindelijk boven waren, zagen we dat er een hele lange rij voor de kaartjesverkoop was, maar we besloten om toch het te proberen. Toen we eindelijk in de rij stonden, kregen we ook nog extra korting vanwege onze jongerenkortingspas die we gekregen hebben bij onze trip naar Sun Moon Lake. Maar toen hadden we alleen nog maar de eerste rij van 20 minuten gehad, we moesten namelijk naar de volgende rij en die duurde nog 45 minuten tot een uur werd er ons gezegd, maar we hadden de toegangskaartjes al, dus we konden niet meer terug. Maar toen we eenmaal in de rij stonden werden er allemaal mensen doorgelaten en dus toen dacht ik dan kan ik ook wel naar de bewaker lopen en hij zei dat we wachten moesten, maar toen kwam de glimlach even tevoorschijn en konden we aantal (50) plaatsen opschuiven en hadden we weer kans om op tijd boven te zijn, want de planning was dat we 6 PM boven zouden zijn en de zon zou ondergaan om 5.45 PM. Nadat we door de fotoserie gekomen waren, kwamen we steeds dichter bij de lift en uiteindelijk waren we om 5.48 PM boven en waren we net te laat boven, omdat er een man zijn filmcamera in de lift had laten vallen en de lift daardoor niet verder kon. Maar we hebben nog een heel mooi uitzicht gehad, alleen konden we niet echt mooie foto’s maken, omdat we niet overal naar buiten konden en alles van achter glas zagen. Nadat we een uur boven waren geweest, zijn we naar beneden gegaan en zijn we naar een andere shopping mall gegaan, omdat we heel erg veel trek hadden, maar toen we bij het restaurant uitkwamen, was dat gesloten en zijn we maar weer naar beneden gegaan om bij de McDonald’s te gaan eten. Maar één menu was helaas niet genoeg, omdat we alleen een ontbijtje gehad hadden en het ondertussen al bijna 8 PM was. Dus namen we nog maar een pannenkoek met fruit en slagroom en ijs. Dit was echt heerlijk.

De vrijdag erna zijn, heb ik heel lui tot 1 PM in bed gelegen, omdat ik erg moe was. Daarna zijn Miriam en ik op zoek gegaan naar het Yoshinoya restaurant waar zij een paar dagen ervoor met twee Duitse vrienden gegeten had. Dit is een Japans restaurant met ongeveer hetzelfde concept als de McDonald’s, maar dan met rijst en heerlijk vlees en heerlijke saus. En het is ook nog veel gezonder dan de McDonald’s. En nog een ander pluspunt het is niet alleen lekker en gezonder het vult ook nog veel beter dan McDonald’s, dus na een uur begin je niet weer te snoepen. Nadat we de halve stad doorgereisd waren voor dit restaurant, zijn we naar de derde hal gegaan voor de Design Expo, maar helaas deze sloot al heel vroeg, omdat het één van de laatste dagen was en daardoor besloten we om niet meer naar binnen te gaan. Dus zijn we terug gegaan naar Shilin om daar een heerlijke massage te nemen. Ik besloot om een heerlijke Full Body Massage van een uur te nemen en dit was echt heerlijk. Na een uur was ik heerlijk uitgerust en had ik het gevoel dat ik er weer tegenaan kon. Nadat we terug op de campus waren, waren de andere meiden heel erg jaloers en wilden direct naar beneden om ook een massage te nemen.

Zaterdags was het halloween, maar hierbij heb ik besloten om het niet te vieren, omdat mijn tentamenweek al een week bezig was en ik nog een week te gaan had. En het huren van een kostuum erg duur is en dan nog maar te zwijgen hoe duur een avondje Halloweenvieren eigenlijk is. ’S Avonds zijn Miriam en ik naar een klein restaurantje ergens achterin Shilin geweest, omdat we graag dumplings wilden eten en ik er even van het studeren weg wilde. Miriam had een Pekingsoep gehad met een aantal dumplings. En ik had een koud ei met soyasaus als voorafje, dit is erg lekker en als hoofdgerecht had ik ook dumplings.

En zondags kwamen we erachter nadat
we Rebecca en Therese tegengekomen waren, dat het Yoshinoya restaurant ook tegenover de Starbucks in Shilin zit oftewel dit scheelt ons een reis van een half uur en maandag zijn we hier dan ook gaan eten. En dit was weer heel erg lekker. Mijn nieuwe verslaving. Deze twee restaurants. Niet te duur en echt superlekker. En je hebt een hele korte wachttijd voor je eten. En tussen de vrijdag en de maandag was ik ook al een tweede keer naar de Yoshinoya geweest. Miriam en ik willen namelijk alles uitproberen.

Echter toen we maandag naar het restaurant gingen, wilden Euna en Karina graag mee, waar we mee instemden. Toen we het eten gingen bestellen, was Karina heel optimistisch met het bestellen van het eten. Maar toen we echter het eten hadden, was ze weer zo’n heerlijke koe die niets eet en niets eet. Ze vond het maar niets dat het weer rijst was. Maar ja wat wil je ook als je in Azië woont, dan heb je heel veel rijst en noodles wat je eet, maar oke. En dan het vlees nog. Dat gaf ze direct aan Euna en Miriam, mij wilde ze het ook geven, maar ik weigerde, want ik kon haar niet meer aanzien. Over het vlees gaf ze de opmerking, weet je wel hoe het eruit ziet, waarom Miriam en ik zeiden jaah zeker heel erg lekker en tasty en het is zoooo geweldig. Maar dit maakte de sfeer er niet beter op, waarop Karina ook nog heel erg brutaal in het Duits begon te communiceren, waarop ik eigenlijk wel weg wilde lopen. En heel toevallig was ze na vijf minuten al klaar met haar eten en zat ze ons met lange tanden aan te kijken, omdat ze weg wilde en een pannenkoek wilde eten. Waardoor ik nog langzamer ging eten, want als ik van mijn eten geniet in een restaurant, dan moet je de sfeer bij mij niet gaan verpesten. Nadat ze in de rij voor de pannenkoek stond, heb ik me samen met Euna teruggetrokken, omdat Karina weer alleen maar Duits praatte en ik vind dit zo belachelijk. En Miriam was zo geïrriteerd, dat ze alleen maar in het Engels antwoorde. Na de verpeste avond ben ik samen met Euna naar een drinktentje gegaan om een smoothie te bestellen. Hier hebben we toen heel lang over gedaan, omdat Euna zooo boos op Karina was, dat ze heel langzaam wilde drinken en toen we het drinken eindelijk ophadden, bestelde Miriam ook nog maar een smoothie, waardoor Karina haar pannenkoek ondertussen al koud en niet meer tasteful was, en dit was onze manier om haar terug te pakken en dit heeft zeker geholpen. Nadat Miriam haar smoothie ophad, zijn we teruggegaan naar de campus, omdat ik nog moest studeren voor het tentamen van woensdag.

Ondertussen had ik op maandag mijn vierde tentamen gehad. Het is een heel ander systeem dan in Nederland. Zo worden uit iedere klas maar 7 a 10 mensen bij elkaar in een klas gezet en zo dat je niet bij elkaar afgekeken kan worden en je mag maar tien minuten te laat komen. En je mag je tas niet bij je tafel hebben liggen. Je mag alleen een pen een potlood en rekenmachine er hebben liggen. En na anderhalf uur moet je klaar zijn en de tentamens zijn echt superlang en het is bijna onmogelijk om in anderhalf uur te maken. Woensdags heb ik mijn vijfde tentamen gehad. Dit was Money & Banking. Een vak waar ik nooit oplet, omdat de docent niet duidelijk spreekt en de rest van de studenten, maar wat praat. Bij dit tentamen zat echter een observator die niet in zo’n goede mood was en niet echt zin had om Engels te praten, dus legde ze alles in het Chinees uit (heel aardig)! En na een half uur kwam ze naar me toe, waarom ik zo’n onduidelijke foto op m’n schoolpasje had en waarom ik een extra papier had om op te schrijven. Oftewel ze was erg chagrijnig en ze had mij uit m’n concentratie gehaald. Nadat alle exchange students klaar waren, behalve ik, werd ze nog pissiger, omdat we niet het goede papier gebruikt hadden, dus we konden opnieuw beginnen, maar ze had heel toevallig voor mij alleen een gemarkeerd papier. Nadat ik klaar was met twee keer m’n tentamen schrijven, kwam ze naar me toe met een nieuw papier en moest ik maar opnieuw beginnen, hoe hatelijk. Ik heb toen ook even wat in het Nederlands geroepen, ik zal maar niet zeggen wat, maar ze had ook al wat woorden in het Duits, Pools, Spaans en Zweeds naar haar hoofd gekregen. Echter de eerste drie tentamens zijn wel erg goed gegaan, omdat deze drie openboektentamens waren en ze heel erg makkelijk waren.

OOh en ik had die maandag ook nog pakketje nummer vier gekregen en iedereen kwam achter me aanrennen om te zien wat erin zat en om de pepernoten en de stroofwafels te bemachtigen. Miriam had echter het pakketje overgenomen, en die was eerder in kamer, omdat ik een paar af wilde schudden, waarbij het bijna gelukt was, behalve bij Euna en Rebecca. Rebecca heeft toen een filmpje van het pakketje gemaakt, waarbij Miriam het pakketje openmaakt, omdat zij nooit een pakketje krijgt van haar familie. Maar na de foto’s en het filmpje heeft ze het toch voor elkaar dat ze twee pakketten krijgt. En ik denk dat die in totaal nog groter zijn dan de pakketjes die ik krijg.

Oooh en voordat ik het vergeet: In oktober hebben Miriam, Karina en ik onze vlucht naar Hong Kong en Macau geboekt. We gaan van 15 december tot en met 18 december. En inmiddels heeft Julia, een ander Duits meisje, ook de vlucht geboekt en ze gaat met ons mee.

• 19 November 2011 - 18:16

Berber :

Wat een leuk verhaal heb je weer geschreven!! Ben blij dat je het daar zo leuk vindt! Ik kijk alweer uit naar het volgende verhaal. Tot mails!

• 19 November 2011 - 20:57

Afke:

Nou ik heb weer genoten van je verslag hoor. Groetjes

• 20 November 2011 - 12:52

Sieger:

Leuk verhaal. Je beleeft wat meid. Ik zal straks een slot op de koelkast met de drank doen. Belijf genieten, ook al is het nu niet zulk mooi weer. Groetjes van paps.

• 21 November 2011 - 18:56

Ria:

Weer een leuk en lang verhaal. Maar kijk ik er nou over heen of ben je mijn verjaardag vergeten? Die taart ziet er wel heel lekker uit, was die ook lekker?
    x van je zus

• 25 November 2011 - 12:56

Alje:

Hi Janet,

Ik word duizelig van alle verhalen. Het begint lieflijk mest het bezoeken van de Tempel van Liefde en een vlinder en gaat daarna over in en roller laster van acties. Leuk om te lezen dat je veel beleeft. Te veel soms? Vraag mij af waar je je rust pikt om het allemaal een plekje te geven. Zal wel te maken hebben met het feit dak een oude lul ben. Of een goeie lul, zoals opa altijd zei:" must alleen onder en peers hangen."
    Heb het goed en geniet met maten. Lieve groet van ALje