Novemberupdate

Door: Janetje

Blijf op de hoogte en volg Janet

27 December 2011 | Taiwan, Taipei

Oooh My God!!!!!
Ik moet me op dit moment echt doodschamen!!!! Ik heb voor het laatst geschreven over mijn eerste weekend in November????? Dit is niet mogelijk, ik dacht dat mijn laatste update twee weken geleden was en nu ben ik druk aan het kijken op de andere blogs om te kijken wat ik eigenlijk allemaal gedaan heb, want ik kan het mezelf helemaal niet herinneren. Hoe slecht is dit eigenlijk????? Ik schaam me diep!!!

Ik zal maar beginnen met mijn tentamenuitslagen. Ik heb de week naar de Midterms mijn tentamencijfers gekregen en daaruit bleek dat ik vier van de zes tentamens gehaald had. Waarbij mijn hoogste score 97% was voor Introduction in Law. Hier was ik erg tevreden mee. De twee tentamens die ik niet gehaald heb, die had ik eigenlijk al verwacht. Maar gemiddeld sta ik nog ruim een voldoende, omdat ik bijna alle toetsen met 91% of meer heb gehaald. Leve de professoren die niet in de gaten hebben, wat het verschil tussen een tissue en een spiekbriefje is! (Hier mag ik eigenlijk niet trots op zijn, maar als alle 90 studenten het doen, dan blijf je natuurlijk niet achter, als je weet dat je de Midterm waarschijnlijk niet halen zal)

De donderdag naar Taroko, ben ik samen met Miriam en Rebecca naar RoxyRocker geweest. Dit is een Rockbar waar alle international students van alle verschillende universiteiten heengaan. Wij dachten dat we veel te laat waren voor de bar, maar toen we aankwamen bleek dat de bar net open was. Na twee biertjes en gezelligheid besloten we weer weg te gaan, omdat onze gratis bierbonnetjes op waren en we geen geld uitwilden geven aan bier en de leuke mensen de bar ook alweer verlieten, omdat het voor veel studenten de volgende dag gewoon universiteitsdag was.

Vrijdag ben ik samen met Miriam en Olga uiteten geweest naar de What’s Burger om een heerlijke burger te eten. We hadden een aantal andere gevraagd of ze meewilden naar een Australisch restaurant, maar niemand wilde mee en vanwege de regen, besloten we om naar What’s Burger te gaan, omdat dit nogal wat dichterbij was. Echter toen we binnen waren, bleek Karina ook ineens binnen te komen, en natuurlijk hadden we haar ook meegevraagd om te gaan eten, maar haar excuus was dat ze een hele late lunch had gehad en dat ze niet meer eten ging. Maar toen ze ons zag zitten schrok ze toch wel heel erg en wist ze niet wat ze zeggen moest. Zoals ik altijd zeg, de waarheid komt altijd uit, nu ook weer ;-)

De zaterdags had het International Office een universiteitstrip gepland voor alle International Students. We gingen naar een Keramiek plaats. We vertrokken ’s ochtends om 8 uur van het station met meer dan 80 International Students om eerst naar het Keramiek museum te gaan. Toen we op het station aankwamen bleken er heel veel bekenden uit mijn klas ook te gaan, en vooral jongens waarvan ik niet had verwacht dat zij zouden gaan. Na een uur in de bus te hebben gezeten, kwamen we aan bij het Keramiek museum. Daar werden we opgesplitst en ging ik samen met Rebecca en Euna in een groep een rondrit door het museum maken. Echter toen we met de rondrit begonnen, kwam ik erachter dat ik mijn SD-kaart vergeten was. Hoe slim was ik?????
Aan het einde van de rondrit hebben we met meer dan veertig studenten een keramieken kom gepotte bakt (of hoe je het ook schrijven mag). Hier waren Nancy en Jubi niet zo blij mee, omdat het nog langer zou duren voordat we naar onze volgend adresje zouden gaan. En toen iedereen klaar was moesten alle kommen nog naar de oven gebracht worden. Ik heb alleen samen met Rebecca onze kom nooit meer teruggezien. Maar het was ook niet echt iets om trots op te zijn.

Daarna zijn we met de bus verder gegaan naar onze volgende bestemming. Maar hier kwamen we meer dan een uur te laat aan, rara hoe dat kwam. Hierdoor moest de volgende trip met een uur verplaatst worden, omdat iedereen naar Lunch snakte en we met andere studenten wilden praten en nieuwe studenten wilden leren kennen. Na een lunch van een uur, kwamen we bij een winkel/boetiekje aan waar we zouden gaan pottenbakken. Eerst heb ik een kleine rondleiding gehad over de geschiedenis van het dorp en daarna heb ik een kop beschilderd en deze werd ook weer in de oven gedaan (deze kop heb ik echter wel teruggekregen). Daarna gingen we pottenbakken. Maar hoe erg ik het ook probeerde ik bakte er echt niets van, mijn kleren zaten er echter wel onder. Maar toen ik me kleren aan het schoonmaken was, kwam er een klasgenootje uit San Salvador en zij zat er nog meer onder en haar eerste reactie was, ach deze broek gooi ik maar weg, want de wasmachine werkt toch niet op de campus. Toen hebben we haar maar uitgelegd dat ze haar broek ook nu kon schoonmaken, zodat ze die niet weg hoefde te gooien, wat ze uiteindelijk ook gedaan heeft. Daarna ben ik samen met haar (MaFe) en Marcela (een ander meisje uit San Salvador) het dorpje ingegaan en hebben we overal dingen geproefd en uitgeprobeerd, maar we hebben nergens wat gekocht, omdat we van het proeven vol wilden raken wat ook aardig gelukt was. Nadat we teruggekomen waren in het boetiekje kregen we nog een kop en schotel mee naar huis als aandenken. Toen we ’s avonds terug waren op het station ben ik samen met Olga en Miriam bij de Yoshinoya gaan eten om daarna weer terug te gaan naar de campus. Al met al was het een hele geslaagde en leuke dag.

De zondags erop ben ik samen met Miriam, Olga, Sylvia en Lisa, een vriendin van Sylvia met de bus naar Yeliou gegaan. Dit is een plaats in het noorden van Taiwan. Hier is een Geological Park die we met z’n vieren bezocht hebben. Echter zoals we hadden kunnen verwachten, regende het in Yeliou, maar we besloten toch om naar het park te gaan om daar rotsen met bepaalde vormen te bekijken. Er waren hier heel veel toeristen ondanks de regen en iedereen stond in de rij voor één bepaalde rots. Dit was een rots met vorm van een Koninginnehoofd, maar wij konden echter niet zien dat het een Koninginnehoofd was. Ik had eerder gezegd dat het een rots was die uitgeslagen was door de zee. Nadat we klaar waren, hebben we eten besteld op de vismarkt. Lisa en Sylvia zeiden dat ze wat zouden bestellen, maar toen ze eenmaal besteld hadden en we het eten kregen, kwamen Miriam en ik er al snel achter dat zij een kleiner formaat maag hebben, omdat ze heel weinig eten besteld hadden. Hierdoor moesten we een aantal keren bijbestellen. Maar het eten was erg lekker.

Na de lunch zijn we met de bus verder gegaan naar Keelung om daar over te stappen op de bus naar Jioufen. Echter toen we in Keelung aankwamen bleek het nog harder te regenen dan het al deed in Yeliou, maar we wilden toch naar Jioufen toe. Toen we in Jioufen aankwamen bleek het nog harder te regenen. Maar we besloten toch de winkelstraat door te lopen. Jioufen is een klein plaatsje waar je speciaal eten kan krijgen en ook heel veel souvenirs kan kopen. En ’s avonds gaan er speciale lampionlampen aan. We hadden vooral veel eten uitgeprobeerd. Maar later begon het nog harder te regenen en besloten we om ergens thee te gaan drinken. We hadden drie soorten thee uitgeprobeerd. De verse fruitthee was de lekkerste van allemaal. Daarna besloten we om weer terug te gaan naar Taipei, omdat het weer slechter en slechter werd.

De vrijdag erop zijn Miriam en ik naar het National Palace museum geweest, met de vrijkaartjes van Sjoeke. Alsnog heel erg bedankt hiervoor. Het was echter voor ons een hele kunst om hier te komen. We moesten namelijk eerst met de metro en daarna moesten we overstappen op de bus, en als je niet weet hoe de bus hier werkt is dat best lastig. Maar we hebben het uitgevogeld. Het National Palace museum is een zeer groot museum met meer dan 65.000 stukken en daarvan worden er maar 15.000 stukken tentoongesteld. Er waren hele verschillende soorten stukken te bewonder en dit was erg interessant. We hebben echter een aantal dingen overgeslagen, omdat we niet uren in de rij wilden staan voor een aantal stukken. Ook hebben we maar één gebouw van het museum kunnen bekijken, omdat de andere gebouwen gesloten waren. Maar we hebben wel de tuin van het museum bekeken. Dit was een zeer indrukwekkende tuin met hele mooie Aziatische elementen. Echter er was één ding wat ik niet zo indrukwekkend vond en dat waren de zwanen die er rondzwemmen. De zwanen wilden namelijk elke keer uit het water en dan rende ik maar snel naar de andere kant van de tuin, want als ik iets haat zijn het zwanen. Hierdoor zijn er wel een groot aantal portretfoto’s van Miriam mislukt, maar ik kom niet bij zwanen in de buurt. In de vijver van de tuin was verder nog een hele indrukwekkende grote vis, maar helaas kwam deze niet genoeg naar de oppervlakte om goed te kunnen bekijken. Na een gezellige afleidende middag besloten we weer terug te gaan met de bus, maar het bleek dat we in de verkeerde bus zaten en dat die heel ergens anders opging dan naar het station. Daarop besloten we snel uit te stappen en maar met de taxi terug te gaan naar de campus, omdat we geen flauw idee hadden waar we beland waren.

’S avonds zijn we naar een Vietnamees restaurant geweest, het was meer een restaurant met één tafeltje en we kwamen met: Olga, Euna, Miriam, Gerrard (Vietnamese student) en Michael en andere Duitse student. Gerrard had ons meegenomen naar dit restaurantje, omdat we graag Vietnamees eten wilden proberen en hij ons graag mee uiteten wilde nemen naar het beste Vietnamese restaurant. We hebben heerlijk gegeten, Vietnamees bier gedronken en ook heel gezellig met z’n allen gepraat. Ik had Vietnamese noodles met Varkensvlees (soort shoarmavlees) en een soort bloem als groente. Na het eten zijn we als meiden gaan shoppen @ Shida Night Market, de leukste shop Nightmarket of Taipei. We hebben hier ook nog een leuk verkleedfeestje gehouden. Na een gezellige avond besloten we nog een dessert te gaan eten bij iBake.
De bedoeling van iBake is, is dat je twee heerlijke koeken uitzoekt en daarna zoek je een heerlijke smaak ijs uit, natuurlijk een chocoladeflavour en dan wordt het ijs tussen de twee koeken gestopt en smullen maar. Als je in Taipei bent, MAG je de iBake niet missen.

De zaterdag erna was het plan dat Miriam, Olga, Rebecca en ik met z’n vieren naar de Hot Springs zouden. Maar zaterdagochtend was eerst Rebecca niet klaar die had de tijd vergeten en ze zou wel later komen en toen we op Olga haar station aankwamen smste ze dat ze ziek was en niet meeging. Daardoor besloten Miriam en ik samen te gaan, maar toen we aankwamen in Beitou, bleek dat het heel erg regende en dus besloten we eerst een koffie te gaan drinken en dan op Rebecca te wachten. Maar nadat we een half uur gewacht hadden, belde ze dat ze nog niet vertrokken was en dat het nog zeker een uur zou duren dat ze er zijn zou. Daarop besloten we om eerst naar een Aboriginals museum te gaan. Hier hebben we veel van de Aboriginals geleerd en later gingen we door naar het Hot Spring museum. Hier hebben we gewacht op Rebecca, omdat het nog steeds regende en we de Hot Springs niet vinden konden. Echter Rebecca was ondertussen al naar de Hot Springs gegaan. Maar toen we daar ook aankwamen was het zo druk dat het haast de moeite niet waard was en het regende zo hard dat we niet natter wilden worden dan nodig was. Daarop besloten we om bij de McDonald’s te lunchen, omdat dit de enige goedkope oplossing was. Daarna gingen we met het toeristentreintje terug naar het metrostation om vervolgens terug te gaan om naar de Campus te gaan.

Zondags hadden Miriam en ik afgesproken met Zosia (uit Polen) om naar het Museum of Contemporary Arts te gaan. Ze had ook nog drie vrienden meegenomen. De bedoeling was dat we eerst zouden gaan brunchen, maar toen we bij het restaurant aankwamen bleek dat de wachttijd meer dan een uur was en hier hadden we geen zin in, dus hebben de jongens snel even wat op straat gehaald en heb ik bij de bakkerij een pizza gehaald.
Het museum tentoonstelt allemaal bijzondere kledingstukken van bekende ontwerpers uit Azië. Hier zaten hele bijzondere stukken bij. Zelfs de jongens die mee waren, vonden het erg interessant om te zien. Wie had dat ooit verwacht. Na het museum besloten we maar een hele late lunch/vroege avondmaaltijd te gaan eten.

Donderdagavond is Miriam met een groep vrienden van een andere universiteit uit Taipei naar de Filippijnen afgereisd. Hierdoor besloot is samen met Olga een aantal leuke dingen te gaan doen.

Vrijdags heb ik mijn studie van de afgelopen weken ingehaald wat ik nog doen moest.

Zaterdags ben ik samen met Olga naar het Miniature Museum geweest. Eerst waren Olga en ik verdwaald, maar lang leve de Ipad, hierdoor vonden we uiteindelijk toch het museum. Het museum bleek in een kelder van een groot gebouw te zitten. Echter toen we voor het gebouw stonden, konden we ons niet voorstellen dat het museum was waar de Ipad aangaf dat het zijn moest. Maar een bewaker kwam naar ons toe om te vertellen dat we goed waren, maar dat het zich in de kelder bevond.

Toen we eenmaal binnen waren, bleek dat het een ander soort museum was, maar toch een erg mooi museum met allemaal Miniatuur uit Europa en de States. Ook waren mama’s poppen en papa’s teddybeer in het museum te bewonderen. Na het museum hebben Olga en ik samen gedineerd en daarna ben ik weer teruggegaan naar de Campus.

Zondags was het weer studiedag, dus geen leuk uitstapje. Maar wel heerlijk uitgeslapen. Wat je heerlijk kan noemen op mijn matras van 2 centimeter dik met dikke kuilen in het midden. Maar ach, wat kan je verwachten als je in Azië gaat studeren…….

Dit was mijn superdrukke maar erg gezellige novemberupdate!!!

• 27 December 2011 - 18:28

Ria:

Wat weer een super verhaal! Komt nu heel snel het Hong Kong verhaal er achter aan? En de kerst in Taiwan? Wat ik mij verder nog afvroeg he, hebben ze lekkere thee in Taiwan? Zoja, kan je niet een thee meenemen, ben wel heel benieuwd.

• 27 December 2011 - 19:54

Jo En Hetty:

Hoi Janet,

Weer een aantal interessante belevenissen zo te lezen.
    Nog een klein maandje en je kunt je familie en vrienden in Nederland weer "in je armen sluiten" .
    Dat lijkt me voor jou naast alle moois dat je op dit moment ervaart, ook weer een leuke gedachte. Of niet?
    In ieder geval tot spoedig weerziens.
    En we wensen je alvast een goed uiteinde en natuurlijk een voorspoedig begin van 2012.

Jo en Hetty

• 27 December 2011 - 22:19

Henny En Sieger:

Lieverd, wat heb je weer een mooi verhaal geschreven. Mis het verhaal van de schattige panda's. Wij maar denken dat je helemaal zelf de goede cijfers verdiende maar de tissues hebben geholpen. Ondanks dat zijn we trots op je. Wij zien uit naar 28 januari maar ga eerst je mooie reizen maar maken. We horen weer van elkaar.
    Lieverd, dikke tût van Mams en Paps

• 28 December 2011 - 17:28

Aagje:

hoi janet,

weer leuke verhalen, hopelijk hoeven we niet weer zo lang op je volgende verhaal te wachten!

groetjes aagje

• 28 December 2011 - 19:17

Tante Aly:

Hallo Janet,
    Alles gaat nog goed met je,lees ik.
    Wel wat lang gewacht op een nieuw verhaal!
    Maar je hebt het ook zo druk daar!
    Volgens mij drink je daar alleen maar bier en thee!
    Maar dat hebben we hier gelukkig ook!
    De doos had je weer gekregen hoorde we,waren de pepernoten ook wel te eten?
    Of moet je daar voor in Stiens zijn?
    Je kunt nu al bijna beginnen met aftellen.
    Heb je nog tissues genoeg,of moeten we die nog sturen?
    Wij wensen je hier van uit Sneek een goede jaarwisseling en pas op voor vuurwerk!
    Hopelijk snel tot ziens!

Groetjes Oom Hotse en mij.
    Doei,dikke tuut.

• 30 December 2011 - 14:24

Maaiks:

Hahaha 'gepotte bakt' :D Heb me erg vermaakt bij het lezen van je novemberupdate. Goede tip van die tissues als spiekbriefje gebruiken; denk alleen niet dat ze dat in Nederland op prijs stellen :p

Jammer van al die regen.. maar: na regen komt zonneschijn. ;-) En in Nederland is het niet veel anders, maar dat heb je vast al wel gehoord.

Ik ga ook nog even je laatste verhaal lezen!

Liefs